Ana Sayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Diş Çekimi

Dişler çeşitli nedenlerden dolayı çekilebilir. Çürüğün diş köküne ulaşması, enfeksiyonun dişi ya da çevreleyen kemiğin büyük bir kısmını yok etmesi, ağzınızda tüm dişler için yeterli yer kalmaması. Birçok diş hekimi, sadece kısmen çıkan gömülü dişlerin çekilmesini tavsiye etmektedir. Kısmen çıkan dişlerin çevresine bakteriler girerek, enfeksiyona neden olabilir ve dişi çevreleyen kemiğe yayılarak, ciddi bir soruna neden olabilir. Gömülü dişler, çıkabilecekleri yeterli yer olmamasına rağmen dişeti dokusunu zorlamaya devam edebilir. Bu çıkış denemesinin yol açtığı sürekli basınç, yakındaki dişlerin köklerine hasar verebilir. Gömülü dişin çekilmesi , oluşabilecek bir enfeksiyonu, yandaki dişte ve kemikte meydana gelebilecek hasarı ve ileride ortaya çıkabilecek ağrıları önleyebilir.

Dişler Nasıl Çekilir?
Diş çekilmeden önce, diş hekiminiz, medikal ve dental öykünüzü inceleyecek ve röntgen çekecektir.

Röntgen dişin ve çevresindeki kemiğin uzunluğunu, şeklini ve pozisyonunu gösterecektir. Buna göre, diş hekiminiz, çekimin zorluk derecesini tahmin edebilir ve cerrahi uzmanına sizi yönlendirebilir.

Dişi çekmeden önce, dişin çevresindeki alanın uyuşturulması gerekir. Diş hekimleri, çekimin yapılacağı diş bölgesini uyuşturmak için lokal anestezi kullanırlar.

Basit bir çekim işleminde, bölge uyuşturulduktan sonra, diş, elavatör adı verilen bir aletin yardımıyla gevşetilir ve sonra diş hekimi davyesi ile çekilir. Diş hekiminiz, ayrıca alttaki kemiği gevşeterek yeniden şekillendirmek isteyebilir. İşlem tamamlandıktan sonra dikiş atılması gerekebilir.

Diş Çekiminden Sonra Ne Yapmalıyım?
Diş çekiminin hemen ardından bölgenin temiz tutulması ve enfeksiyonun önlenmesi kritik öneme sahiptir. Diş hekiminiz, pıhtılaşma gerçekleşene kadar kanamayı durdurmak için 30 -45 dakika süre ile kuru, steril bir gazlı bezi hafifçe ısırmanızı ve ağzınızda tutmanızı isteyecektir. Sonraki 24 saat içinde, sigara içmemeniz, ağzınızı fazla çalkalamamanız veya çekim bölgesine yakın dişleri temizlememeniz gerekir.
Çekim sonrasında bir miktar ağrı ve rahatsızlık olması normaldir. Bazı durumlarda, diş hekiminiz, ağrı kesici verebilir. 15 dakika süre ile yüzünüze buz kompresi yapılması da faydalı olabilir. Ayrıca, sizden içecekleri kamışla içmeniz, yorucu faaliyetlerden kaçınmanız ve sıcak içmemeniz istenebilir. Çekimden sonraki günde, diş hekiminiz, ağzınızı hafif sıcak tuzlu su ile çalkalamanızı önerebilir (suyu yutmayın). Normal koşullar altında, rahatsızlık üç gün ila iki hafta arasında kaybolur. Uzun süreli veya ciddi ağrı, şişme, kanama ya da ateş varsa, hemen diş hekiminizi arayın.

 
 
 
 
:: Diğer Hizmetler + tüm hizmetleri gör
 
- Ağız Hijyeni
- Çocuk Diş Hekimliği
- Diş Eti Hastalıkları
- Dolgu
- Estetik Diş Hekimliği
- Hareketli Protezler
- Ortodonti
- Diş Taşı Temizleme
- Diş Beyazlatma
- Kanal Tedavisi
- İmplant
- Kuron Ve Köprü Tedavisi
- Sabit Protezler
- Sakarya'da Diş Çekim Ücreti
- Adapazarı Kanal Tedavisi Fiyatları
 
   
 
 
  Adres: Şeker Mah. Ahmet Yesevi Cad. No: 67 Kat: 1 D: 2 ( Kipa Yolu - Bim Üstü ) Adapazarı / Sakarya
Tel: 0 264 2822766
GSM: 0 536 6698756
E-Posta: adapazaridis@hotmail.com